Wordpress gyakori kérdések 1

Írta: Sári Zoltán
0 hozzászólás
WordPress Weboldal Készítés - WordPress Webáruház Készítés

Wordpress gyakori kérdések

1. Mi a WordPress?

A WordPress egy népszerű tartalomkezelő rendszer (CMS), amellyel webhelyét saját tárhelyterve alapján hajthatja végre. A WordPress lehetővé teszi blog, céloldal, online áruház, fórum vagy más webhely létrehozását a felhasználók számára szerte a világon.

Zavarban van a WordPress két verziója közötti különbségekkel? Tekintse meg ezt a teljes útmutatót a  WordPress.com és a WordPress.org webhelyen,  és miért gondoljuk, hogy a WordPress.org a jobb választás.

 

2. A WordPress ingyenes?

A WordPress maga egy ingyenes, nyílt forráskódú webes szoftver, de használatához be kell fektetnie egy web hosting szolgáltatásba.  A megosztott tárhelycsomaggal havi 500 forintért is találhat tárhelyet, de azt javasoljuk, hogy fordítson egy kicsit többet egy felügyelt WordPress tárhelyre, hogy megkönnyítse webhelyének beállítását és karbantartását.

3. Elérhető a WordPress az én nyelvemen?

Talán! Jelenleg 169 területi WordPress fordítás áll rendelkezésre, közülük 10 100% -ban naprakész. Csak keresse fel a WordPress Polyglots oldalt, hogy ellenőrizze a nyelvét, vagy akár hozzájáruljon a fordítási folyamathoz.

4. Tudnom kell, hogyan kell kódolni a WordPress használatához?

Egyáltalán nem! A legtöbb WordPress felhasználó nem fejlesztő, mivel nincs szükség bonyolult CSS vagy PHP tanulására, ha rengeteg funkcióban gazdag téma és bővítmény található a webhely megváltoztatásának megkönnyítése érdekében.

5. Hogyan telepíthetem a WordPress -t?

A WordPress manuálisan telepíthető az 5 perces telepítési folyamat segítségével , de a legtöbb hosting cég ezt sokkal könnyebbé teszi. A legtöbb megosztott tárhelycsomag egy kattintással telepíti a fő fiókoldalát vagy a cPanelt. De ha olyan felügyelt WordPress-gazdagépet választ, mint a WP Engine, a lendkerék vagy a Kinsta, akkor semmit sem kell tennie-a WordPress már előre telepítve van.

6. Telepíthetem a WordPress -t a számítógépemre?

Igen! A WordPress segítségével lehetősége van arra, hogy helyileg (a számítógépére) telepítse szinte minden operációs rendszerre. Képzettségi szintjétől függően használhat egy harmadik féltől származó szoftvert, például a Desktop Server vagy a Local by Flywheel, vagy manuálisan telepítheti a WordPress -t MAMP , WAMP vagy LAMP használatával .

7. Hogyan frissíthetem a WordPress -t?

A frissítések egyszerűek, hiszen látni fogja őket a WordPress irányítópultján. A frissítés telepítéséhez kattintson a frissítés/frissítés ikonra, vagy navigáljon az Irányítópult> Frissítések menüpontra, majd kattintson a „Telepítés most” gombra A telepítés befejezése után látnia kell egy megerősítő képernyőt, amely üdvözli Önt a WordPress legújabb verziójában.

Wordpress gyakori kérdések

8. Milyen WordPress verziót használok?

Nem biztos abban, hogy a WordPress melyik verzióján fut webhelye? Csak jelentkezzen be WordPress webhelyére, és az irányítópult jobb alsó sarkában látnia kell az aktuális verziószámát.

Wordpress gyakori kérdések

9. Importálhatom a bejegyzéseimet egy másik blogból vagy blogplatformról?

Igen – exportálhat tartalmat a régi blogjából, majd importálhatja az új WordPress blogba. A régi blogplatformon alapuló teljes utasításokért nézze meg a hivatalos WordPress útmutatót a tartalom importálásához .

10. Hogyan változtathatom meg a WordPress webhelyem stílusát?

A legegyszerűbb módja annak, hogy megváltoztassa WordPress webhelyének megjelenését egy új témával. A WordPress téma olyan, mint a webhely stílusa. A téma egyedi megjelenést kölcsönöz webhelyének, és attól függően, hogy mit tartalmaz a téma, olyan funkciókat is hozzáadhat a testreszabáshoz, mint a színek, a betűtípusok, a menük, a widgetek, az oldalak, a bejegyzések típusai, a bejegyzésformátumok és még sok más.

Wordpress gyakori kérdések

11. Hogyan telepítsek egy WordPress témát?

Wordpress gyakori kérdések

Wordpress gyakori kérdések

Új téma telepítéséhez jelentkezzen be a WordPress webhelyére, és lépjen a Megjelenés> Témák> Új hozzáadása menüpontra . Innen böngészhet a WordPress.org -on keresztül elérhető ingyenes témák között, vagy a „Téma feltöltése” gombra kattintva feltöltheti a letöltött vagy máshol vásárolt téma zip fájlját.

Wordpress gyakori kérdések

12. Hiba jelenik meg, amikor megpróbálom telepíteni a WordPress témámat – mit tegyek?

Van néhány gyakori hiba a WordPress téma telepítésekor, de a leggyakoribb a „Hiányzó stíluslap”. Ez azt jelenti, hogy rossz fájlt vagy mappát próbált telepíteni. A legjobb megoldás az, ha kétszer ellenőrzi, hogy a telepíthető téma zip fájlt tölti -e fel (ez nem lehet nyitott mappa vagy az összes fájl és dokumentáció zip).

Egy másik gyakori hiba a fehér képernyő, amikor új témát telepít. Ez gyakran azt jelenti, hogy növelnie kell a szerver memóriakorlátját . Néhány tárhelyszolgáltatónak lehetősége van a fő adminisztrátorban vagy a cPanelben, de bármikor segítséget kérhet a tárhelyszolgáltató támogatási csapatától.

13. Hogyan adhatok új funkciókat a WordPresshez?

Bővítményekkel különféle funkciókat és funkciókat adhat hozzá WordPress webhelyéhez. A WordPress beépülő modul lényegében egy kiegészítő a webhelyéhez. A beépülő modulok általában új funkciókat vagy funkciókat adnak hozzá a WordPress webhelyéhez, kis erőfeszítéssel. Csak telepítse és konfigurálja a beépülő modul beállításait.

 

 

0 hozzászólás
0

Ez is érdekelhet

Ha kérdésed van a témával kapcsolatban akkor itt felteheted

Ez a weboldal cookie -kat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ezzel minden rendben van, de tetszés szerint leiratkozhat. Elfogad Olvass tovább

Adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelv