Termékkategóriák, címkék és attribútumok kezelése

Termék kategóriák

A termékkategóriák az elsődleges módja a hasonló tulajdonságokkal rendelkező termékek csoportosításának. Kívánságra alkategóriákat is hozzáadhat.

Például, ha ruhát ad el, lehet, hogy „t-shirt”, „hoodies” és „pants” kategóriákba sorolható.

Termékkategóriák hozzáadása / szerkesztése

A kategóriák kezelése a Termékek> Kategóriák képernyőn történik.

A WordPress üzeneteihez hasonló kategóriákhoz hozzáadhatja, törölheti és szerkesztheti a termékkategóriákat.

 • Név hozzáadása .
 • Slug  hozzáadása (opcionális); ez a név URL-barát változata.
 • Válasszon egy szülőt, ha ez egy alkategória.
 • Adjon meg egy leírást  (opcionális); egyes témák ezt mutatják.
 • Válassza ki a megjelenés típusát . Döntse el, hogy mi jelenik meg a kategória céloldalán. A „Standard” a téma alapértelmezett beállításait használja. Az „Alkategóriák” csak az alkategóriákat jeleníti meg. A „Termékek” csak termékeket jelenít meg. A „Mindkettő” alatt alulcsoportokat és termékeket jelenít meg.
 • Kép feltöltése / hozzáadása  (opcionális); Egyes témák olyan oldalakkal rendelkeznek, ahol a termékkategória képei megjelennek, így ez jó ötlet.

A Storefront alapértelmezés szerint megjeleníti a termékkategóriákat a kezdőlap sablonján.

 

Kategóriák is átrendezhetőek a húzással – ebben a sorrendben az alapértelmezett elülső végén, amikor a felsorolásra. Ez magában foglalja mind a widgeteket, mind a kategória / alkategória nézeteket a termékoldalakon.

A WooCommerce 3.3 óta alapértelmezett kategória lesz. Minden terméket egy kategóriához kell rendelni, így az alapértelmezett kategória automatikusan hozzárendelésre kerül, ha a termék nincs hozzárendelve más kategóriához. Alapértelmezés szerint ez a kategória „Uncategorized” lesz, és nem törölhető. Ugyanakkor átnevezheti a kategóriát. Az alapértelmezett kategóriát a kategória neve alatt lévő sor műveletekkel is átkapcsolhatja, majd az „Uncategorized” kategória törölhető, mivel ez már nem az alapértelmezett.

 

Ha új terméket ad hozzá a  Termékek> Termék hozzáadása , akkor az új termékkategóriát a listából választhatja ki.

Alternatív megoldásként a Termékek> Termék hozzáadása közvetlenül is megadható, és válassza az Új termékkategória hozzáadása lehetőséget .

A taxonómia product_cat. A szűrési funkció pedig AJAX-kompatibilisvé válik, ha 100 kategóriát használnak.

Termékcímkék

Mik azok a termékcímkék?

A termékcímkék egy másik módja annak, hogy a termékeket a termékkategóriák mellett kapcsolják egymáshoz. A kategóriákkal ellentétben a címkékben nincs hierarchia; így  nincsenek  „részcímkék”.

Például, ha ruhákat árul, és sok macskanyomtatása van, akkor a „macska” címkéjét készítheti. Ezután adja hozzá a címkét a menühöz vagy az oldalsávhoz, így a macska szerelmesei könnyen megtalálhatják az összes pólót, pólót és nadrág macska nyomatokkal.

Termékcímkék hozzáadása / szerkesztése

A címkék hozzáadhatók a termékkategóriák hozzáadásához, és pontosan ugyanúgy működnek, mint a címkék. További információ a WordPress.org Codex-ban található .

A taxonómia product_tag.

Termékjellemzők

Mik azok a termékjellemzők?

A termékek csoportosításának harmadik és fontos módja az attribútumok használata. A WooCommerce számára kétféle felhasználási mód létezik:

 • Először a WooCommerce widgeteken keresztül történik. A „WooCommerce Layered Nav” attribútumok alapján működik. Ha hozzáadja ezt a widgetet az oldalsávhoz, az ügyfelek az attribútum alapján szűrhetik a boltban lévő termékeket. 
 • Második változó termékeken keresztül. Változó termék létrehozásához először meg kell adni egy attribútumot a termékhez. Ezeket az attribútumokat a különbözõ variációk közötti különbségtételre használhatjuk fel. 

Ha például ruházatot értékesít, két logikai attribútum „szín” és „méret”, így az emberek a kategóriájukban kereshetnek egy olyan színt, amely megfelel a stílusának és típusának, valamint a méretükben elérhető ruházatnak.

A termékattribútumok hozzáadása / szerkesztése

Globális attribútumok beállítása

Az attribútumok hozzáadásához, szerkesztéséhez és eltávolításához nyissa meg a Termékek> Attribútumok  elemet.

Itt gyorsan és egyszerűen hozzáadhat attribútumokat és azok feltételeit.

 • Név hozzáadása .
 • Add hozzá a Slug-ot ; (választható); ez a név URL-barát változata.
 • Engedélyezze az archívumokat, ha szükséges. Ha engedélyezve van, megtekintheti az oldalt az összes attribútummal rendelkező termékkel. Például, ha ezt engedélyezte, és a „fekete” a „szín” egyik lehetősége, akkor http://yourstore.com/pa_color/black/ a menübe csak a fekete ruhát jelenítheti meg – pa a „termék attribútum”.
 • Válassza ki az Alapértelmezett rendezési sorrendet . Válasszon a „Név”, „Név (numerikus)”, „Terminál azonosító” vagy „Egyéni megrendelés” közül, ahol a kifejezéseket a lista konfigurálásakor húzza át a listában lévő kifejezéseket (lásd alább). „Név (numerikus)” akkor releváns, ha az értékek számok. Ha a „Név” lehetőséget választja, akkor az 1. és 10. betűvel sorrendben 2. sorrendbe rendezi. Ha a „Név (numerikus)” lehetőséget választja, a numerikus érték alapján rendezi. 

Válassza az  Attribútum hozzáadása lehetőséget .

Az attribútum hozzáadódik a jobb oldali táblázathoz, de értékek nélkül.

Az attribútum értékek hozzáadásához válassza ki a „Terminálok beállítása” szöveget.

 

Következő  Új „Attribútumnév” hozzáadása , ahol az „Attribútum neve” automatikusan az előző lépésben adja meg a megadott attribútumot.

Add hozzá annyi értéket, amennyit csak akarsz. Ha az attribútumhoz az „Egyedi megrendelés” opciót választotta, az értékek átrendezése itt lehetséges.

Adjon globális attribútumokat a termékhez

Adja hozzá a létrehozott attribútumokat a termékekhez.

Ugrás:  Termékek> Termék hozzáadása (vagy meglévő szerkesztése).

Válassza a Termékadatokban az  Attribútumok lapot. Itt kiválaszthatja a legördülő menüben létrehozott attribútumokat.

Válassza a  Hozzáadás lehetőséget .

Ha egy korábban létrehozott globális attribútumot választott ki, kiválaszthatja a korábban hozzáadott kifejezéseket.

 

Egyéni attribútumok hozzáadása

Másik lehetőségként hozzáadhat egy attribútumot, amelyet csak egy termékhez szeretne használni. Ez csak akkor lenne ideális, ha egyedi terméke van.

Lépjen a következőre:  Termék> Termék hozzáadása .

Válassza az Attribútumok  lapot.

Válassza ki az Egyedi attribútumot a legördülő listából, és kövesse a fenti lépéseket.

One thought on “Termékkategóriák, címkék és attribútumok kezelése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük