Woocommerce – Hogyan állítsuk be az adókat?

Az adók és adókulcsok beállítása az egyik első olyan feladat, amelyet egy üzlet létrehozása során el szeretne végezni. Az adók bonyolultak lehetnek, de a WooCommerce célja, hogy a beállítást a lehető legegyszerűbbé tegye.

Az Sp Webdesign csapata segíthet az adókulcsok WooCommerce beállításaiban történő beállításában, valamint abban, hogy a platform ezen beállítások alapján hogyan kezeli az adókat/ÁFA-t/GST-t, de abban nem, hogy mikor és mit kell felszámítani.
Nem vagyunk adószakértők , ezért tanácsunk a woocommerce használatára vonatkozik. Ha konkrét tanácsot szeretne kapni arról, hogy mit és mikor kell felszámítani az adót/ÁFA-t/GST-t stb., javasoljuk, hogy konzultáljon adószakértővel vagy könyvelővel, hogy melyik lehet a legjobb megoldás.

Minden vállalkozás egyedi, és nem tudunk minden lehetőséget fedezni.

Adók engedélyezése

Az adóbeállítások képernyőinek eléréséhez először engedélyezni kell azokat.

 1. Nyissa meg a következőt: WooCommerce > Beállítások > Általános.
 2. Jelölje be az Adók és adószámítások engedélyezése jelölőnégyzetet.
 3. Módosítások mentése .
Adók beállítása a WooCommerce-ben

Woocommerce – Hogyan állítsuk be az adókat?

Adóbeállítások konfigurálása

Az adók beállításának megkezdéséhez:

Nyissa meg:  WooCommerce > Beállítások > Adó . Ez a lap csak akkor látható, ha az adók engedélyezve vannak.

Az Adó lap számos lehetőséget kínál, amelyeket az Ön igényei szerint állíthat be – a kiválasztott beállítások az üzlete szerinti adózási joghatóságon alapulnak.

Adóbeállítások konfigurálása

Woocommerce – Hogyan állítsuk be az adókat?

 

Az árak adóval együtt

Ez az opció talán a legfontosabb az üzletben az adókezelés során, mivel ez határozza meg, hogy a későbbiekben hogyan adja meg a termékárakat.

 • Az „Igen, a bruttó árakat fogom beírni” azt jelenti, hogy az összes katalógusárat az üzlete alapadókulcsa alapján kell megadni.

Például Magyarországon a 27%-os adókulcsot is tartalmazó árakat kell megadnia. Például 100 Ft-os termékárat ad meg, amely 21,26 Ft ÁFA-t tartalmaz. Egy magyarországi ügyfél a definíció szerint 100 Ft, az Egyesült Királyságban ahol 20% az adó, pedig ennél kevesebbet fizetne.

 • A „Nem, a nettó árakat fogom beírni” azt jelentené, hogy a katalógusáraknak adómentesnek kell lenniük.

Az adót tartalmazó árak adószámítása a következő :

tax_amount = price - ( price / ( ( tax_rate_% / 100 ) + 1 ) )

Az adó nélküli árak adószámítása a következő :

tax_amount = price * ( tax_rate_% / 100 )

Árak megjelenítése az üzletben

Ez az opció határozza meg, hogyan jelenjenek meg az árak az üzletben/katalógusban. Válasszon a Beleértve az adót vagy az Adó nélkül lehetőséget .

Javasoljuk, hogy ezt a beállítássorozatot Adó nélkül adja meg, ha az árakat adó nélkül adja meg, vagy Tartalmazza az adót , ha az árakat áfával együtt adja meg.

Árak megjelenítése az üzletben

Árak megjelenítése az üzletben

Beállítások, amikor az árak nem tartalmazzák az adót
Woocommerce – Hogyan állítsuk be az adókat?

 

Ha ezek a beállítások nem konzisztensek, akkor a termékárak és az adókulcsok bizonyos kombinációja esetén az ügyfelek egyenkénti kerekítési hibát láthatnak. Ez akkor fordul elő, ha a kiszámított ár (akár áfával, akár anélkül) nagyobb tizedes pontossággal rendelkezik, mint amennyit az üzlet megjeleníthet, és ennek eredményeként az árak kerekítésre kerülnek.
Ha a 3 adómegjelenítési beállítás (Áfával megadott árak, Árumegjelenítés az üzletben, Árak megjelenítése a kosárban és a pénztárnál) bármelyike ​​eltér, egy figyelmeztető szalag jelenik meg, amely értesíti a felhasználót, ha az adókijelzési beállítások nem egyeznek és ütköznek. Az „Ajánlott beállítások használata” gombra kattintva az összes beállítást úgy kell módosítani, hogy megegyezzen az „Árak adóval együtt” beállításnál.
Az „Ajánlott beállítások használata” gombra kattintva az összes beállítást úgy kell módosítani, hogy megegyezzen az „Árak adóval együtt” beállításnál.

Az „Ajánlott beállítások használata” gombra kattintva az összes beállítást úgy kell módosítani, hogy megegyezzen az „Árak adóval együtt” beállításnál.

 

Ez a beállítás határozza meg, hogy melyik címet használja az adószámításhoz. 

 • Ügyfél számlázási címe
 • Ügyfél szállítási címe (alapértelmezett)
 • Az üzlet alapcíme

Ha az üzlet alapcímét használja, az adók mindig az Ön üzletének helyén alapulnak, nem pedig az ügyfél tartózkodási helyén.

Szállítási adóosztály

A legtöbb beállításnál a szállítási adóosztály a szállított cikktől öröklődik, például a kedvezményes kulcsú tétel, például babaruhák szállítása szintén kedvezményes kulcsot használ. Ha az Ön joghatóságában nem ez a helyzet, válasszon másik adóosztályt.

Több adókulcs esetén a szállítási adó az alábbiak szerint kerül felszámításra:

 • Ha van olyan terméke, amelyen az Standardár szerepel a rendelésben, akkor azt a szállításhoz használjuk fel, függetlenül attól, hogy ez az arány magas vagy alacsony;
 • Ha nincs Standarda rendelésben szereplő árú termék, akkor a Additional tax classrovatban talált első árat használjuk a kiszállításhoz.

A cél annak biztosítása, hogy a legmagasabb adókulcs szerepeljen az első helyen a Additional tax classszakaszban, ha nem használja az Standardosztályt, és ha például a legmagasabb adókulcsra van szüksége a szállításhoz.

Itt van egy beállítás a vizuális megjelenítéshez:

Az Standardosztály alapértelmezés szerint ott van, de Tax Aminden adóosztályhoz létre kell hozni a , Tax BTax CVegye figyelembe, hogy az Standardadókulcsot nem lehet törölni, de üresen hagyhatja, és a rendszer figyelmen kívül hagyja:

One thought on “Woocommerce – Hogyan állítsuk be az adókat?

 1. Üdvözlöm,

  Beállítom, működik, mindaddig, amíg nem ingyenes átvételt jelöl a vásárló. Viszont nekem ott is kellene a 27% Áfát oda tenni, de a rendszer 0%-osnak veszi. Van-e erre valami mód? Más beállítás, vagy plugin? Köszönöm a segítséget!

 2. Szia Regina!

  Elnézést a késői válaszért!
  Az ingyenes átvétel mit jelent? Ha az üzletben veszik át ingyenesen akkor nincs adókulcs, hiszen a mókus elmegy a boltba és átveszi a terméket.
  Ha futárszolgálattal küldöd akkor az adókulcsoknál be kell állítani a szállítás adóját is.
  Itt láthatod, hogyan:
  https://wordpress-webaruhaz-keszites.hu/wp-content/uploads/2019/09/ado.jpg
  Ezután már a szállítás is adókulcsot fog tartalmazni. Ha viszont a szállítás is és a termék is ingyenes akkor nem tud áfát megjeleníteni mert a nulla értéknek nincs áfája.

  Üdv,
  Zoli

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük